Commissie campagne

De SRVU Studentenbond zet zich in voor verschillende campagnes. Door ons geluid op een (ludieke) activistische manier te laten horen beïnvloeden wij landelijk, Amsterdams of VU-specifiek beleid.

Momenteel zijn wij actief binnen twee campagnes:

De #NietMijnSchuld campagne:
Het leenstelsel zorgt voor veel problemen onder studenten; stress, prestatiedruk, het moeilijker kunnen afsluiten van een hypotheek, noem maar op. Als SRVU voeren wij samen met FNV young&united en de LSVb campagne voor herinvoering van een basisbeurs en compensatie voor de schuldengeneratie, zonder dat dit zorgt voor meer bezuinigingen op onderwijs. Hoe vragen wij hier actie voor? Door bijvoorbeeld: massaal tikkies te sturen naar Mark Rutte, te protesteren tegen woekerhuur in kippenhokken, maar ook serieuzere acties zoals 5000 studenten online raadplegen over hun mening over het leenstelsel!
Wil jij ook actief worden binnen of heb jij vragen over de #NietMijnSchuld campagne? Stuur dan een bericht naar joep@srvu.org!


De #IkWilNaarSchool campagne:
Door de maatregelen tegen Covid-19 vindt nu nog maar 10 tot 30 procent van het onderwijs op locatie plaats. Sommige studenten krijgen zelfs helemaal geen fysiek onderwijs. Hierdoor gaat de kwaliteit van het onderwijs achteruit, kunnen studenten zich minder goed ontwikkelen en gaat het sociale contact verloren. Voor docenten is het het een enorme uitdaging contact te houden met studenten en al hun lessen digitaal te maken. De SRVU zet zich in om meer fysiek onderwijs mogelijk te maken, de aftrap van onze campagne haalde al het landelijke nieuws: op 2 oktober protesteerden wij op het museumplein.
Wil jij je ook inzetten voor meer fysiek onderwijs? Stuur dan een bericht naar pieter@srvu.org !